Controle van kindergebit kost niets!

Wil je je kind laten opgroeien met een gebit zonder gaatjes? Dan is het ook belangrijk dat je regelmatig met je kindje van jongs af aan naar de tandarts gaat. En dat kost je helemaal niets extra!

Maak een afspraak

De tandarts helpt je om het gebit van je kind gezond te houden. Vanaf het doorbreken van het eerste tandje controleert hij het mondje. Ook krijg je advies over eten en drinken en leer je hoe je het kindergebit goed moet poetsen. Zo kun je gaatjes voorkomen. Dus maak een afspraak voor je kind. 

Meeste tandartskosten voor kinderen worden vergoed

Voor kinderen tot 18 jaar is een controle altijd gratis. Ook de meeste andere behandelingen, zoals het vullen van een gaatje, kosten niets. Want die worden vergoed vanuit de basisverzekering. Je betaalt voor je kinderen ook geen eigen risico of eigen bijdrage. Voor bijvoorbeeld een kroon, brug, beugel of implantaat bij je kind moet je wel betalen. Vraag áltijd vooraf aan de tandarts naar de kosten van een behandeling. En controleer zelf of die kosten worden vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Zoek je nog een tandarts?

Voor een tandarts heb je voor je kind geen verwijzing nodig. Je kunt altijd bij je eigen praktijk terecht. Heb je zelf geen tandarts? We hebben een lijst met tandartsen bij jou in de buurt!

De tanden van je kind, daar zorgen we samen voor!

Heb je vragen over de mondverzorging van je kind? Maak een afspraak bij je tandarts. Want die is er voor je: “De tanden van je kind, daar zorgen wij samen voor!”. Jij thuis. De tandarts in de praktijk.

 

 

 

 


Lees het hele artikel op: allesoverhetgebit.nl
Publicatiedatum: 12-07-2023


Terug naar overzicht